FAB föreningen Afrikas Barn
Rubrikbar
Kultur och fotboll

Fotboll samlar barnen för ett gemensamt mål

Fotboll spelar en central roll i våra projekt. Det är runt detta som barnen samlas och organiseras. Barn som levt utanför samhället, behöver hjälp med att fokusera sig på sin framtid och med hjälp av fotboll får de lära sig att samspela med andra och satte upp mål. Såväl för sig själv som för gruppen. Dessutom har de kul och glömmer sina problem för en stund.

Tack vare detta så har flera barn som varit med från början idag fått möjlighet att få sin vidareutbildning betald av skolan. Flera har också blivit upptagna i klubbar och får idag sin lön där.

Prof. Phoebe Nyawal

Prof. Phoebe Nyawalo upplyser om de negativa effekterna av droger och alkohol. Bild: Paul Okaka
 

Dessutom har våra flickor från Kenya varit på Gothia Cup 2007 och 2008 och spelat. Detta var givetvis en händelse som de aldrig kommer att glömma och det har sporrat dem att fortsätta sin utbildning när de kom hem.

Även ett pojklag var här 2012 och allt detta sponsrat av SKF Sverige.

2017 kom ett pojklag från Kenya  till Gothia Cup igen och blev åter sponsrat av SKF Sverige och SKF Nairobi. Vi är glada att vi fick förtroendet att  arrangera Meet the World Tournament i Kisumu igen. Vinnande lag kom hit.

Från 2018 och framåt så har pojkarna och flickorna fortsatt spela och deltar i lokala turneringar. och många av dem som varit här på Gothia Cup fortsätter att röna stora framgångar i högre ligor. 2021 så lyckades våra tjejer Phoebe, Myline och Mercyline vinna Women premier League och Wellington och Monyi vann Kenya premier leage. Detta är bara några få exempel på stora framgångar på grund av vårt gemensamma arbete att hjälpa, stödja och motivera ungdommar till att kunna uppnå sina drömmar och till slut försörja sig själva.

Nya förmågor och nya skor foto: Paul Okaka
Nya förmågor och nya skor foto: Paul Okaka

Tournament

Vinnande flicklaget  KYOC Gothia Cup 2012
Foto: Paul Okaka

Tournament

Phoebe, Myline och Mercyline
Foto: Paul Okaka

Trofe

Monyi och Wellington i nya framgångar 2021
 Foto: Paul Okaka

Trofe

"Gothia cup 2017, Here we come!
Foto: Paul Okaka

Bildlänk Mänskliga rättigheter Bildlänk Våra projekt Bildlänk Stöd FAB Bildlänk Kultur och fotboll