FAB föreningen Afrikas Barn
Rubrikbar
Kultur och fotboll

Fotboll samlar barnen för ett gemensamt mål

Fotboll spelar en central roll i våra projekt. Det är runt detta som barnen samlas och organiseras. Barn som levt utanför samhället, behöver hjälp med att fokusera sig på sin framtid och med hjälp av fotboll får de lära sig att samspela med andra och satte upp mål. Såväl för sig själv som för gruppen. Dessutom har de kul och glömmer sina problem för en stund.

Tack vare detta så har flera barn som varit med från början idag fått möjlighet att få sin vidareutbildning betald av skolan. Flera har också blivit upptagna i klubbar och får idag sin lön där.

 

Prof. Phoebe Nyawal

Huvudfoto Afrikanska barn
Tournament
Trofe

Dessutom har våra flickor från Kenya varit på Gothia Cup 2007 och 2008 och spelat. Detta var givetvis en händelse som de aldrig kommer att glömma och det har sporrat dem att fortsätta sin utbildning när de kom hem.

Även ett pojklag var här 2012 och allt detta sponsrat av SKF Sverige.

Nu 2017 kommer ett pojklag från Kenya igen till Gothia Cup och åter igen sponsrat av SKF Sverige och SKF Nairobi. Vi är glada att vi fick förtroendet att i år igen arrangera Meet the World Tournament i Kisumu. Vinnande lag förbereder sig på att komma hit.

Bildlänk Mänskliga rättigheter Bildlänk Våra projekt Bildlänk Stöd FAB Bildlänk Kultur och fotboll